Image
Urban Outfitters flyttar in på Kungsgatan 46 i Göteborg. I lokalen huserade tidigare Weekday.
Urban Outfitters flyttar in på Kungsgatan 46 i Göteborg. I lokalen huserade tidigare Weekday. Bild: Nicklas Tollesson

Urban Outfitters till Sigillet i Göteborg

Uthyrning Klädkedjan Urban Outfitters gör sin första etablering i Göteborg när man flyttar in hos Sigillet på Kungsgatan 46.
Publicerad den 13 September 2023

Ett hyresavtal har tecknats mellan fastighetsägaren Sigillet och detaljhandelskedjan Urban Outfitters avseende en butikslokal på Kungsgatan 46 i Göteborg. Lokalen är den före detta biografsalongen Victoria som senast hade Weekday som hyresgäst. Storleken på lokalerna är 1 444 kvadratmeter.

Detta är Urban Outfitters första etablering i Göteborg. Urban Outfitters grundades 1970 på University of Pennsylvania, Philadelphia, USA. Idén från början var att sälja begagnade kläder och inredning till studenter vid universitetet. Nu har företaget växt och driver över 200 butiker i USA, Kanada och Europa. Tanken är att erbjuda upplevelserika detaljhandelsmiljöer och en blandning av trendiga dam- och herrkläder samt vintagekläder från olika varumärken. Man erbjuder också heminredning.

Henrik Nilsson, vd på Sigillet, kommenterar:
– Vi är tacksamma för att Urban Outfitters har valt oss som hyresvärd för sin första etablering i Göteborg och stolta över att få en välkänd och stor internationell aktör inom detaljhandel som hyresgäst. Denna hyresgäst kommer bidra med ett stort mervärde till detaljhandelsutbudet i Göteborgs innerstad, och särskilt Kungsgatan som är ett levande och attraktivt stråk för detaljhandel. Vi ser fram emot att besöka Urban Outfitters butik när de öppnar i höst.

Målsättningen är att butiken ska öppna i slutet av november eller början av december.

CBRE har varit rådgivare till Sigillet i denna förhyrning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige