Image

Tengbom ritar servicecentral vid Malmö sjukhus

Bygg/Arkitektur Region Skåne har skrivit kontrakt med Tengbom arkitekter för uppförande och utformning av en servicecentral som ska hantera logistik, service och teknik på Malmö sjukhusområde. 
Publicerad den 14 December 2015

Servicecentralen kommer att ligga i sjukhusområdets sydöstra hörn och blir en knutpunkt där staden möter sjukhuset. Stor vikt läggs därför vid byggnadens gestaltning liksom transportflöden och tekniska anläggningar. Servicecentralen beräknas vara klar att tas i drift 2020.

– Den nya servicecentralen kommer att samla sjukhusets hela försörjning av gods och service i en och samma byggnad. Flöden och leveranser kan effektiviseras och tung trafik på området kan minskas när transporter förflyttas ner under mark och distribueras till vårdavdelningarna via ett väl utbyggt kulvertnätverk, säger Helena Skjeld, servicedirektör Region Skåne.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att rita denna viktiga del som kopplar samman byggnader på sjukhusområdet. Servicecentralen är logistiskt krävande, med hög komplexitet och stora flöden av gods, textil och avfall. I uppdraget får vi möjlighet att visa vår breda kompetens inom vårdarkitektur, säger Magnus Nilsson, kontorschef på Tengbom arkitekter i Malmö.

De kommande åren gör Region Skåne en omfattande investering i utveckling och modernisering av sjukhusområdet i Malmö. I arbetet ingår, utöver byggnationen av en servicecentral, en ny stor vårdbyggnad och ett utbyggt kulvertnätverk.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige