Image

Sveriges första flytande hotell byggs på Klädesholmen

AFFÄRER Sveriges första flytande hotell kommer att byggas på Klädesholmen på Tjörns västsida. 23 rum med 48 bäddar ska stå klara till hummerpremiären i mitten av september.
Publicerad den 4 Mars 2008

Detta står klart efter att Miljödomstolen har godkänt bygget.
Hotellet ska utgöras av sex tvåplans bostadsmoduler som byggs på flytande pontoner utanför restaurang Salt & Sill, som ligger bakom projektet.

– Vi har arbetat med projektet i över två år så det känns väldigt bra att planerna nu kan bli verklighet. Ett hotell i anslutning till restaurangen innebär att vi kan utöka verksamheten och driva anläggningen året runt med konferenser och andra aktiviteter. Under hela projektarbetet har vi haft ett fantastiskt stöd från såväl kommunen som lokalbefolkningen på Klädesholmen, som alla varit väldigt positiva till Salt & Sills utveckling, säger Susanna Hermansson, som äger Salt & Sill tillsammans med Patrick Hermansson.

Pontonerna som bostadsmodulerna ska byggas på ska förankras med stålplåtar i havsbottnen.
Den sprängsten som blir över i samband med bygget kommer att användas för att bygga ett nytt rev utanför hotellet till nytta för både fisk och skaldjur.

– Vi kommer inte att bottenmåla pontonerna vilket gör att det blir en perfekt boplats för snäckor och musslor. Hela hotellets undersida kommer därigenom fungera som ett gigantiskt naturligt reningsverk för havsmiljön, berättar Susanna Hermansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige