Image

Sverigepremiär för världskänd modekedja

HANDEL Det spanska modeföretaget Desigual med butiker världen över etablerar sig nu i Sverige. I dag slår man upp portarna till sin butik i Täby Centrum.
Publicerad den 22 April 2010

Modeföretaget Desigual hade en genomsnittlig tillväxt på 60 procent förra året.
I dag slår man upp dörrarna till den första butiken i Sverige, i Täby Centrum.

- Varumärket har stark attraktionskraft för konsumenter och den strålande ekonomiska utvecklingen vi sett internationellt gör dem till en riktig drömhyresgäst, säger Katherine Rutter, centrumchef i Täby Centrum.

Desigual har utmärkt sig världen över med sin färgsprakande och arbetade design och är idag en etablerad aktör i den internationella modevärlden. Varumärket har gjort stor succé i modestäder som New York, London och Paris och finns bland annat representerat på världens mest prestigefulla varuhus som Galeries Lafayette, El Corte Ingl´s och Macy´s.

Varumärket vänder sig till en bred målgrupp - barn, ungdom och vuxna. Desigual har idag en omsättning på cirka 162 miljarder kronor och säljs i 5 000 butiker i 65 länder runt om i världen. Under 2010 är målsättningen att finnas i 7 900 butiker i 70 länder, vilket visar på företagets snabba expansionstakt. Etableringen i Täby Centrum är första steget in på den svenska marknaden.

Inom en femårsperiod vill man ha 40 butiker på de bästa lägena.

- Täby Centrum är precis som Desigual unikt. Centrumet har en mycket intressant kundgrupp och mix av märken, det är därför vi valt just detta läge till starten av vår Sverige-etablering, säger Christer Wallin, ansvarig för Desiguals svenska butiksetableringar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige