Image
Svenska Hus köper på Hisingen.
Svenska Hus köper på Hisingen. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus köper dubbelt på Hisingen

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare två fastigheter på Hisingen i Göteborg. Fastigheterna tillsammans har en uthyrningsbar yta på cirka 6 800 kvadratmeter och inkluderar hyresgäster såsom Däckatt, Rope Access och Stena Recycling. Säljare är Varis Förvaltning i Göteborg AB och Panreal har varit transaktionsrådgivare i affären. Affären offentliggörs 27 november och tillträde planeras till 1 februari 2021.
Publicerad den 27 November 2020

Svenska Hus fortsätter att växa och förvärven sker genom bolagsöverlåtelse och avser indirekt tomträtterna till fastigheterna Tingstadsvassen 20:2 och 20:13 på Ringön, Hisingen. De två fastigheterna angränsar till varandra och har adressen Kolgruvegatan 4-6 utmed Ringögatan på expansiva Norra Älvstranden, där Svenska Hus sedan tidigare äger två fastigheter.
– Ringön är ett spännande verksamhetsområde med varierande skick på fastigheterna som ligger i centrala Göteborg. Området blir än mer inkluderat när nya Hisingsbron står klar 2021 och det finns planer på att bygga bostäder och kontor omkring norra brofästet i takt med att Frihamnen bebyggs. Med tanke på Älvstadens utveckling tycker vi att Ringön är spännande på sikt, säger Ylva Morelli, regionchef Göteborg.

Svenska Hus affärsidé består av att företaget ska utveckla och äga fastigheter i attraktiva lägen i storstadsregionerna. Genom lönsam fastighetsutveckling och kundnära förvaltning ska Svenska Hus skapa och tillhandahålla bra arbetsplatser och bostäder. I och med detta förvärv äger och förvaltar Svenska Hus i dag totalt cirka 22 000 kvadratmeter på Ringön.
– Vi ser en fördel i att samla vårt bestånd och den här fastigheten kompletterar vårt befintliga bestånd geografiskt. Vi förvärvar fastigheter med utvecklingspotential och på Ringön ser vi att hyrorna och skicket på fastigheterna generellt kommer att förbättras i takt med att Älvstaden utvecklas, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige