Image
Motonet satsar nu i Sverige. På bilden ett av kedjans varuhus i Finland.
Motonet satsar nu i Sverige. På bilden ett av kedjans varuhus i Finland. Bild: Motonet

Svenska Handelsfastigheter bygger nytt åt Motonet i Valbo Köpstad

Uthyrning – Motonet blir ett utmärkt komplement till det redan rika utbudet vid Valbo Köpstad, som är beläget i ett expansivt område längs E16 mellan Gävle och Sandviken, säger Benny Andersson, affärsutvecklingschef på Svenska Handelsfastigheter.
Publicerad den 10 Maj 2023

Svenska Handelsfastigheter har glädjen att välkomna den finländska familjeägda järnhandels- och fritidsutrustningskedjan Motonet till Valbo Köpstad. Cirka 5 000 kvm ny butiksyta kommer att byggas med planerad öppning under tredje kvartalet 2024.

– Vi är väldigt nöjda att ha signerat ett långt hyresavtal i Gävle med Svenska Handelsfastigheter, assisterade av CBRE. Ett avtal som vi hoppas är starten på en längre relation i Motonets expansion i Sverige. Läget och utformningen av varuhuset i Valbo är väldigt bra och vi ser fram emot den vidare utveckling som sker i handelsområdet, säger Johan Ljung, VD Motonet AB

Byggstart är planerad så snart entreprenör är utsedd och nödvändiga tillstånd är på plats, vilket väntas ske i sommar.

Gävle-Sandviken är viktiga för Svenska Handelsfastigheter och bolaget planerar därför att satsa vidare på Valbo Köpstad, närmast med butiksytor om cirka 2 200 kvm för att kunna möta efterfrågan från nya hyresgäster. Därutöver är ytterligare utbyggnadsetapper planerade under 2024-25.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige