Image

Storebrand anställer tre ledningspersoner

Karriär Storebrand Fastigheter har på kort tid anställt tre personer i ledande positioner.
Publicerad den 3 Februari 2011
Erik Rydström. Foto: Storebrand. Bild: Storebrand
Erik Rydström. Foto: Storebrand. Henrik Svensson. Foto: Storebrand. Bild: Storebrand
Henrik Svensson. Foto: Storebrand. Bo Ihrfelt. Foto Storebrand. Bild: Storebrand
Bo Ihrfelt. Foto Storebrand.

# Erik Rydström, 35, har anställts som fastighetschef/vice vd. Rydström, som är utbildad civilingenjör/MBA, kommer närmast från Fastighets AB LE Lundberg, där han var regionchef.

# Henrik Svensson, 31, är anställd som projektledare med ansvar för om- och nybyggnationer. Svensson, som är civilingenjör, väg- och vatten, från KTH, ansluter från Forsen Projekt AB, där han har arbetat med större ombyggnationer i Stockholms innerstad.

# Bo Ihrfelt, 48, har anställts som ekonomichef och tillträder 7 mars. Han är för närvarande CFO på Omniagruppen och arbetade innan dess bland annat under tio år på Aberdeen Property Investors. Ihrfelt är utbildad civilekonom från Stockholms Universitet.

Storebrand Fastigheter ansvarar för uppbyggnad och förvaltning av Storebrandkoncernens svenska fastighetsbestånd, med kapital främst från SPP och Eurobens sparportföljer. Målet är att inom tre-fyra år ha fyrfaldigat den idag cirka 2.5 miljarder stora portföljen.

- Jag är väldigt nöjd med dessa rekryteringar. Ambitionen har varit att låta våra investeringar forma organisationen, inte tvärtom, och var och en bidrar från dag ett med nödvändig kompetens till fortsatt utveckling av organisationen i Sverige, säger Tomas Svensson, vd på Storebrand Fastigheter.

Utöver förvärv för ett par tre miljarder årligen är den stora uppgiften framöver den kommande ombyggnationen av Fyrfotan 1 på Vasagatan 8-10, som SPP förvärvade förra året, där bland annat SPP:s eget huvudkontor skall inrymmas på hälften av de 16 000 kvadratmeter stora kontorsytorna.

- Det är ett utmanande projekt men vi kommer att leverera en mycket bra produkt, inte minst ur miljöhänseende, när projektet står klart årsskiftet 2012/13. Kommunikationsläget är utan tvekan optimalt och närområdet förbättras kontinuerligt, så vi ser med tillförsikt fram emot det kommande uthyrningsarbetet i en uppåtgående marknad, säger Svensson.


Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige