Image

Storbolag i muthärva

Juridik Fabege har dragits in i muthärvan kring Nationalarenan i Solna. - Vi har blivit delgivna. Våra jurister tittar på det, säger Erik Paulsson, ordförande i Fabege, till E 24.
Publicerad den 22 Mars 2011
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg.

I går läste ni att ytterligare sex personer hade delgivits misstankar om att ha gett eller tagit emot mutor i samband med bygget av Nationalarenan.

Nu visar det sig att Fabege är inblandat.

På direkt fråga från E 24 om han har blivit delgiven misstanke svarar Erik Paulsson:
– Vi har blivit delgivna… Ett antal... Än så länge pågår en utredning. Och så länge den pågår vill vi inte lämna några uppgifter. När den är klar kan vi lämna uppgifter. Våra jurister håller på att titta på det material som det ska svaras på, säger Erik Paulsson, som också är ordförande i Arenabolaget.

Åklagare Alf Johansson, vid Riksenheten mot korruption, vill inte kommentera hur troligt det är att åtal faktiskt kommer att väckas.

– Det vill jag inte gå in på, men utredningsresultatet är sådant att det finns tillräcklig grund för att de misstänkta ska slutdelges. Det är ett steg på vägen till ett åtal. Annars hade jag skrivit av dem någonstans på vägen, säger Alf Johansson till E 24.

De sex misstänkta har delgivits misstanke om grov bestickning och grovt mutbrott.
Fabege äger 17 procent av Arenabolaget, Peab äger 11. Övriga ägare är Svenska Fotbollförbundet, Solna Stad och Jernhusen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige