Image

Stor uthyrning markerar byggstart i Gårda

Uthyrning Platzer har tecknat ett sexårigt hyresavtal om 7 300 kvadratmeter med Försäkringskassan i fastigheterna Gårda 3:12 och Gårda 3:14 på Anders Personsgatan 2-8 i Gårda Norra. Uthyrningen innebär att man nu startar projektutvecklingen av fastigheten Gårda 3:14.
Publicerad den 11 Oktober 2013
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Totalt omfattar de båda fastigheterna knappt 12 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som innehåller både kontor och butikslokaler och arbete pågår nu med att hyra ut resten av de lediga ytorna.

- Vi har arbetat intensivt med att få till en större förhyrning för att dra igång vårt nybyggnadsprojekt i Gårda Norra och med att hitta en hyresgäst till fastigheten Gårda 3:12. Det är med stor tillfredställelse jag kan konstatera att vi nu löser båda delarna genom avtalet med Försäkringskassan. Projektutvecklingen av Gårda Norra är en viktig startpunkt för nybyggnationen av kommersiella fastigheter i området och vi ser fram emot att fortsätta att utveckla Gårda Norra till ett attraktivt kontorsområde i centrala Göteborg, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

- Vi tycker att detta är en bra lösning när det gäller lokalsituationen för 500 av våra anställda i Göteborg och ser fram emot flytten till Gårda, säger Gunnar Pettersson, fastighetschef på Försäkringskassan.

Försäkringskassan tillträder lokalerna under hösten 2015.

JLL har varit rådgivande i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige