Image
Bild: NCC

Stor uthyrning i Torsplan

Uthyrning NCC hyr ut 8 925 kvadratmeter till Axfood, som i januari 2014 flyttar sitt huvudkontor till Torsplan i nya Hagastaden, Stockholm.
Publicerad den 22 November 2011
Torsplan. Bild: NCC. Bild: NCC
Torsplan. Bild: NCC.

Torsplan blir den första nya kommersiella fastigheten i den nya stadsdelen Hagastaden och beräknas stå klar 2013/2014.

Fastigheten ska ha tolv våningar, varav två under jord, och rymma 22 000 kvadratmeter kontor och 8 000 kvadratmeter handel och service. 48 procent av fastigheten är nu uthyrd och de andra hyresgästerna är Pris Xtra, Systembolaget, apotekskedjan Doc Morris och en asiatisk restaurang.

– Det är nästan två år kvar till första inflyttningen i Torsplan och vi har redan hyrt ut hälften av ytorna. Att Axfood väljer att flytta sitt huvudkontor hit är ett kvitto på att utvecklingen av den nya stadsdelen Hagastaden är ett lyckat projekt och att Torsplan är en attraktiv fastighet som tillfredsställer kundernas behov, säger Fredrik Hemborg, regionchef för NCC Property Development.

Torsplan blir en Green Building-fastighet och kommer att miljöklassas för nivå Excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

Axfood har i dag sitt huvudkontor i Mengusägda Solna Gate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige