Image
Sterner Stenhus äger nu 40,6 procent i Nischer men har aviserat att man ska sälja aktier för att undvika budplikt.
Sterner Stenhus äger nu 40,6 procent i Nischer men har aviserat att man ska sälja aktier för att undvika budplikt. Bild: Istock

Stenhus äger 40,6 procent i Nischer – ska sälja aktier för att undvika budplikt

Bolag Sterner Stenhus äger nu 40,6 procent av aktierna och rösterna i fastighetsbolaget Nischer Properties. Det efter att man genom ett dotterbolag tagit emot 4,6 miljoner aktier samt lika många teckningsoptioner som delåterbetalning av ett lån, det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 7 Juni 2023

Eftersom bolaget nått gränsen för budplikt måste Sterner Stenhus enligt lag lämna ett uppköpserbjudande inom fyra veckor eller sälja aktier till mindre än 30 procent av röstetalet.

Sterner har redan fattat beslut i frågan och bestämt sig för att sälja aktier tills man inte längre är skyldiga till att lämna ett uppköpserbjudande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige