Image

Stendörren lanserar ny konceptfastighet i Nacka

Bolag Stendörren lanserar sin nya konceptfastighet Point Nacka och får Nacka Energi som hyresgäst.
Publicerad den 24 Mars 2017
Point Nacka. Bild: Stendörren
Point Nacka.

I dagarna lanserar fastighetsbolaget Stendörren konceptfastigheter inom fastighetsförädling. I det första huset, Point Nacka på Ryssviksvägen 2, blir Nacka Energi hyresgäst. Stendörrens konceptfastigheter erbjuder ett antal tjänster som underlättar och skapar mervärde för hyresgästerna.

Point Nacka är det första i raden av ett antal konceptfastigheter i samma linje och under 2017 planeras två till. Konceptet bygger på förädling av kontorsfastigheter i attraktiva geografiska lägen.

Stendörren har i samband med lanseringen tecknat nytt hyresavtal med Nacka Energi om planerad flytt till Point Nacka under 2018. Avtalet avser cirka 2 000 kvadratmeter fördelade på kontor, lager och verkstad. Lokalerna kommer att totalrenoveras och det blir moderna ytor med mycket rymd och industrikänsla som skräddarsys efter Nacka Energis verksamhet. Hyresavtalet är tecknat på tio år med ett årligt hyresvärde om cirka 4,45 miljoner kronor. Hifab och NAI Svefa har varit rådgivare i affären.

– Vi är glada över att kunna flytta in på Ryssviksvägen 2, ett område som ligger centralt och bra beläget för både vår verksamhet och vår personal. Stendörren kunde erbjuda lokaler med flexibla lösningar som passar vår typ av verksamhet. Vi ser fram emot att flytta in, kommenterar Håkan Askelöf, vd på Nacka Energi.

– Vi är mycket glada över att Nacka Energi har valt Point Nacka och ser fram emot ett bra samarbete. Det ska bli spännande att utveckla vår allra första konceptfastighet tillsammans med Nacka Energi som delar våra värderingar vad gäller såväl långsiktighet som hållbarhet, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

I Point Nacka kommer det att finnas träningsmöjligheter och servering för personalen, bra logistiklösningar för mottagning och distribution av gods samt lokalanpassning för tunga maskiner. Kontorslokalerna kommer att ha samma känsla som äldre industrilokaler i till exempel. Point Nacka på Ryssviksvägen har en totalyta på nästan 15 000 kvadratmeter – varav ungefär 4 000 kvadratmeter av dessa ännu inte är uthyrt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige