Image
OOF Group säljer portfölj till Stendörren.
OOF Group säljer portfölj till Stendörren. Bild: OOF Group

Stendörren köper portfölj för av OOF Group för 545 miljoner

Transaktioner Stendörren förvärvar en portfölj av lager- och lätt industrifastigheter i Uppsala för 545 miljoner kronor från OOF Group.
Publicerad den 18 September 2024

Stendörren har förvärvat lager- och lätt industrifastigheterna Danmarks-Kumla 8:22, 8:23 och 8:25 i Uppsala från OOF Group. Totalt överenskommet fastighetsvärde uppgår till 545 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 18 600 kvadratmeter. Fastigheterna är byggda år 2020 och senare, fullt uthyrda till ett flertal hyresgäster och den genomsnittliga återstående avtalstiden uppgår till 8,5 år. Det årliga driftnettot bedöms uppgå till 36 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 1 oktober 2024
– Vi är glada att kunna komplettera vårt befintliga bestånd i Uppsala med en nybyggd fastighetsportfölj av hög kvalitet och med en mycket god intjäningsförmåga. Fastigheterna är belägna i det attraktiva verksamhetsområdet Fyrislund där efterfrågan på denna typ av lokaler är hög vilket också avspeglas i uthyrningsgraden. Förvärvet innebär vidare att vi utökar vårt bestånd i Uppsala med cirka 80 procent och den totala uthyrningsbara ytan efter affären uppgår till cirka 42 000 kvadratmeter. Att vi sedan etablerar och förstärker relationen till ett antal namnkunniga och stabila hyresgäster vilka hyr sina lokaler på längre löptider är naturligtvis också positivt, säger Erik Ranje, verkställande direktör för Stendörren.
– Nu säljer vi ett högkvalitativt fastighetsbestånd som vi framgångsrikt uppfört under de senaste fem åren. Vi är särskilt nöjda över kvaliteten på våra hyresgäster som bland andra inkluderar Bevego, Hedin Mobility Group (Mercedes), Würth, Hilti och Cramo. Trots en avvaktande marknad har vi lyckats sälja fastigheter för drygt en miljard till attraktiva nivåer under de senaste tolv månaderna. Det ger oss finansiell styrka att fortsätta agera offensivt framgent, säger Robert Eek, vd på OOF Group.

DLA Piper har varit säljarnas legala rådgivare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige