Image
SPP köper nybyggt ett nybyggt äldreboende i Gävle av Alhem Fastigheter.
SPP köper nybyggt ett nybyggt äldreboende i Gävle av Alhem Fastigheter. Bild: Alhem Fastigheter

SPP köper nybyggt äldreboende i Gävle

Transaktioner SPP Fastigheter AB har förvärvat ett nybyggt och toppmodernt äldreboende i Gävle kommun från Alhem Fastigheter AB som har haft Panreal som rådgivare.
Publicerad den 23 Mars 2020

Byggnationen färdigställdes i december 2019 då även vårdaktören Frösunda Omsorg tillträdde hyreskontraktet som sträcker sig till slutet av 2036. Det högkvalitativa äldreboendet omfattar drygt 5 100 kvadratmeter, fördelat på fem våningsplan och 72 lägenheter. Fastigheten är belägen i den växande stadsdelen Gavlehov, strax norr om Gävles centrumkärna. Byggnaden är även certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

Överlåtelsen har skett genom försäljning av det fastighetsägande bolaget och tillträde ägde rum i slutet av förra veckan. Panreal har agerat säljrådgivare i affären. Advokatfirman Vinge har varit legal rådgivare åt säljaren och Linklaters åt köparen.

– Vi är mycket glada över affären med SPP Fastigheter. Den är helt i linje med vår strategi och den frigör resurser för vår fortsatta utveckling av vår projektportfölj med samhälls- och bostadsfastigheter, säger Jacob Hallberg, vd för Alhem Fastigheter.

– Vi är mycket nöjda med att ha fått möjlighet att göra den här affären som också ligger i linje med vår strategi där samhällsfastigheter är en viktig del av fastighetsportföljen, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige