Image

Sparbössan köper i centrala Stockholm

Transaktioner Sparbössan Fastigheter köper en butiks- och kontorsfastighet på Sturegatan i centrala Stockholm.
Publicerad den 19 April 2013

Fastigheten Komedianten 3 ligger på Sturegatan 26/Cardellgatan 1 i direkt närhet till Humlegården och Stureplan.

Fastighetens yta uppgår till 2 700 kvadratmeter fördelat på sex plan och hyresgästerna utgörs till största delen av advokatbyråer. De tre översta våningarna, cirka 900 kvadratmeter, i fastigheten är dock tomställda och där ska Sparbössan genomföra ett utvecklingsarbete för kommande hyresgäster.

- Vi fokuserar våra investeringar till Stockholm och bedömer att denna delmarknad har en intressant utvecklingspotential. Det är ett begränsat utbud på fastighetsmarknaden av välbelägna fastigheter av detta slag och vi är därför mycket nöjda att kunna förvärva denna fastighet. Vi ser stora möjligheter att utveckla fastigheten vidare, säger Leif Garph, vd för Sparbössan Fastigheter.

- Sparbössan Fastigheter och dess ägare har förvärvat fastigheter i centrala Stockholm för över en miljard kronor de senaste åren. Vi följer marknaden noga och har en ambition att fortsätta investera i motsvarande takt, säger Leif Garph.

Fastigheten förvärvas från Lärarförbundet som ägt fastigheten sedan 1974. Säljarens rådgivare har varit Tenzing. Tillträde sker under juni 2013.

Sparbössan Fastigheter AB förvaltar ett fastighetsbestånd med kontor och tre hotell i centrala Stockholm till ett marknadsvärde om cirka 1,5 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige