Image
Solnaberg äger If-huset i Solna.
Solnaberg äger If-huset i Solna. Bild: Solnaberg Property

Solnabergs styrelse: Budet är för lågt

Bolag Solnabergs styrelse rekommenderar aktieägarna att inte acceptera Sterner Stenhus offentliga uppköpserbjudande.
Publicerad den 24 Februari 2020

Sterner Stenhus lämnade i veckan ett kontanterbjudande till aktieägarna i Solnaberg att överlåta samtliga sina aktier i Solnaberg till ett pris om 144 kronor per aktie.

Solnabergs styrelse har gett Catella i uppdrag att ge ett utlåtande och Catellas bedömning i korthet är att priset inte är skäligt ur ett finansiellt perspektiv. Styrelsen har därutöver anlitat Advokatfirman Vinge som legal rådgivare.

Erbjudandet om 144,0 kronor per Solnaberg-aktie motsvarar en rabatt om 2,0 procent jämfört med stängningskursen om 147,0 kronor för aktien på First North den 18 februari 2020, vilket utgör den sista handelsdagen före det att erbjudandet offentliggjordes.

Styrelsen har en stark tro på bolagets och fastighetens långsiktiga framtidsutsikter och ser potential för ytterligare värde, vilket man menar inte reflekteras av priset i erbjudandet.

Sammanfattningsvis rekommenderar Solnabergs aktieägarna att inte acceptera Sterner Stenhus erbjudande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige