Image
Översikt över Almnäs i Södertälje.
Översikt över Almnäs i Södertälje. Bild: Smidek

Smidmek tar hem storaffär

Bygg/Arkitektur Smidmek landar ny storaffär för logistiksatsning i Almnäs. Peab bygger två logistikhallar på totalt 21 000 kvadratmeter i Almnäs, öster om Södertälje. Smidmek får ansvar för hela stomentreprenaden.
Publicerad den 11 Januari 2024

– Det är ett viktigt uppdrag på strax under 60 miljoner kronor, säger Henrik Gullberg, ansvarig för affärsområdet lager och logistik på Smidmek.

Projektet i Almnäs har utvecklats under en längre tid, och Smidmek påbörjar montaget nu under årets första veckor. De 400 ton stål som behövs för den bärande konstruktionen tillverkas i Smidmeks fabrik i Eslöv.

Entreprenaden omfattar leverans av stora mängder pelare, fackverk, bjälklag, fasadsocklar, betongsandwichväggar, fasader och även matrisgjuten betong till ett av trapphusen. På fastigheten byggs två hallar, en större på drygt 17 000 kvadratmeter och en mindre omfattande knappt 4 000 kvadratmeter. Smidmek levererar också utvändiga spiraltrappor på husen och även två invändiga spiraltrappor i den större byggnaden. Båda byggnaderna har dessutom invändiga betongtrappor.

Hela anläggningen uppförs med pallställ för effektiv distributions- och logistikverksamhet då planen är att en internationell aktör tar över för att driva egen verksamhet.

Bygget sker enligt miljöcertifieringsprogrammet Breeam Excellent, något som kräver en klimatkalkyl med noggrann dokumentation.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige