Image
Swedish Logistic Property fokuserar på logistikfastigheter och har på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv.
Swedish Logistic Property fokuserar på logistikfastigheter och har på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. Bild: SLP

SLP köper logistikfastighet i Nyköping och tecknar 10-årigt hyreskontrakt

Bolag Swedish Logistic Property har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Nyköping. I samband med transaktionen tecknas ett 10-årigt avtal med Hedin Parts & Logistics AB, ett dotterbolag inom Hedin Group. Årshyran, som är fullt indexreglerad, uppgår till cirka 28 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Mars 2023

Fastigheten Arnö 4:1, som avyttras av Hedin Group, är byggd 1976 och utnyttjas idag som Hedingruppens centrallager. Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett överenskommet fastighetsvärde om 440 miljoner kronor. Transaktionen finansieras med säkerställd bankfinansiering och egna medel.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet i en så kallad off-market-transaktion, samt tecknat ett hyreskontrakt med en stabil och långsiktig hyresgäst som kommer nyttja hela nuvarande fastighet. Vi ser stora möjligheter att dels förädla fastigheten inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv samt att genomföra en utbyggnad över tid, säger Peter Strand, vd på SLP.

Fastigheten omfattar cirka 168 000 kvadratmeter och har en uthyrningsbar yta på cirka 55 000 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Malmö vinner Årets Stadskärna

Öresund Igår prisades Malmö för arbetat man gjort med sin stadskärna med priset Årets Stadskärna. Fastighetssverige kollade närmare på vad som pågår i Malmö på fastighetssidan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige