Image
Tommy Åstrand, vd för SLP.
Tommy Åstrand, vd för SLP. Bild: SLP

SLP köper av Nivika i Jönköping

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt en logistikfastighet, Stigamo 1:66, med byggrätt i norra Stigamo som säljs av Nivika. Markytan uppgår till cirka 38 500 kvadratmeter och fastigheten har en färdig detaljplan som tillåter cirka 60 procent nyttjandegrad, vilket möjliggör nybyggnation om cirka 23 000 kvadratmeter. SLP äger även grannfastigheten Stigamo 1:47.
Publicerad den 15 April 2024

– Detta är första gången vi förvärvar en separat byggrätt. Jönköping är ett expansivt logistiknav som rankas som ett av de bästa i Sverige då 80 procent av Sveriges befolkning nås inom en radie av 40 mil. Dessutom ligger fastigheten i strategiskt bästa logistikläge och det finns ett stort intresse för nybyggnation från både våra befintliga och nya hyresgäster, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Marken är byggklar och är en av de sista oexploaterade tomterna i det färdigutvecklade logistikområdet. SLP har sedan tidigare fem logistikfastigheter i Jönköpingsregionen.

Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 34 miljoner kronor och SLP finansierar transaktionen med egna medel.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige