Image
SLP köper en fastighet i Hallsberg.
SLP köper en fastighet i Hallsberg. Bild: SLP

SLP i strategiskt köp i Hallsberg

Transaktioner SLP stärker sin närvaro i Hallsberg, en av Nordens viktigaste knutpunkter för transporter, genom att köpa och tillträda fastigheten Hallsberg Ulvsätter 2:10 med uthyrningsbar yta om cirka 3 100 kvadratmeter. På fastigheten som är cirka 17 000 kvadratmeter finns möjlighet för vidare expansion.
Publicerad den 8 Juni 2022

Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 40 miljoner kronor. Betalning sker genom en kombination av kontanter och aktier, där 4,2 miljoner kronor betalas genom emission av nya aktier av serie B i Swedish Logistic Property AB ("SLP"). Säljare är Vibytorp Holding AB och trans­aktionen har skett off-market.
Fastigheten färdigställdes 2014 och är fullt uthyrd till hyresgästen Ahlsell Sverige, distributör av teknisk installation. Årshyran uppgår till cirka 3,3 miljoner kronor med en återstående kontraktstid om cirka 2,5 år. Med dagens förvärv äger SLP tre fastigheter i Hallsberg kommun med total uthyrnings­bar yta om cirka 23 200 kvadratmeter.
– Med dagens förvärv stärker SLP sin närvaro i ett av Sveriges viktigaste logistiklägen. Fastigheten är belägen precis intill vårt befintliga bestånd vilket är värdefullt förvaltningsmässigt. Vi ser stor efterfrågan på moderna och effektiva lokaler och därmed goda möjligheter att utveckla befintlig tomt samt göra ytterligare förvärv i Hallsberg, säger Peter Strand, vd på SLP.

Nyemission har gjorts av 134 244 aktier, till kurs om cirka 31,3 kronor per aktie motsvarande ett värde om 4,2 miljoner kronor. Kursen motsvarar den genomsnittliga stängningskursen under den senaste veckan och transaktionen genomfördes på tillträdesdagen. Emissionen genomförs med stöd av bemyndigande från SLP:s årsstämma 8 mars 2022.

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige