Image
Senapsfabriken.
Senapsfabriken. Bild: Slättö

Slättö säljer bostadsfastighet i Uppsala till Niam

Transaktioner Slättö har frånträtt en hyresbostadsfastighet i Uppsala till Niam. Projektet Senapsfabriken är centralt belägen i Uppsala där stadsdelen Kungsängen har gått från att vara stadens industriområde till att ha utvecklats till ett levande och attraktivt bostadsområde med flera aktörer representerade. Den nya stadsdelen har gångavstånd till både resecentrum, Fyrisån och områdets alla caféer, restauranger och parker.
Publicerad den 30 Juni 2022

Fastigheten som Niam förvärvar utgörs av ett bostadskvarter i åtta plan med totalt 318 hyresbostäder om 1–4 rum och kök, tre lokaler samt underliggande garage. Projektet är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver och total uthyrningsbar yta uppgår till 13 852 kvadratmeter, varav 519 kvadratmeter utgör lokalyta.
– Från att tidigare ha varit stadens industricentrum med tegelhus och verkstäder är Kungsängen nu ett av Uppsalas mest levande och attraktiva bostadsområden med breda gator och mycket grönska. Senapsfabriken är ytterligare ett lyckat projekt med god lönsamhet som nu färdigställts och vi känner oss både trygga och glada över att lämna över attraktiva och energieffektiva hyresrätter till Niam, säger Erik Dansbo, investeringschef på Slättö.
– Vi är glada att kunna förvärva dessa yt- och energieffektiva lägenheter från Slättö. Bostäderna ligger i ett omtyckt område som passar utmärkt till vår bostadsportfölj. Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster en attraktiv miljö att bo och leva i och här finns bostäder för allas behov, kommenterar Erik Rydström, fondchef på Niam.

Mannheimer Swartling och Nordanö har agerat rådgivare till Slättö i transaktionen. Cederquist var legal rådgivare till Niam.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige