Image
152 kooperativa hyresrätter i kvarteret Torshamn i norra Kista har planerad inflyttning 2025.
152 kooperativa hyresrätter i kvarteret Torshamn i norra Kista har planerad inflyttning 2025. Bild: SKB/Peter Svahn

SKB bygger 400 kooperativa hyresrätter

Bygg/Arkitektur Nära 400 kooperativa hyresrätter byggs nu av SKB i Kista, Gustavsberg och på Södermalm i Stockholm. Lägenheterna kommer att stå färdiga 2025.
Publicerad den 15 Januari 2024

I den nya stadsdelen Kista äng byggs kvarteret Torshamn, med planerad inflyttning början av 2025. Där blir det 152 lägenheter i storlekar från ett till sju rum och kök. Kista Äng ligger strax norr om Kista centrum, inom gångavstånd från Kista tunnelbanestation.

På östra Södermalm, där SL:s bussdepå låg, byggs kvarteret Ananasen med 153 lägenheter. Husen i kvarteret blir åtta till nio våningar och lägenheterna har varierande storlek, från ett till sex rum.

I Porslinskvarteren i Gustavsberg pågår byggnationen av 76 lägenheter i kvarteret Modellören, vid Gustavsbergs allé. De tre husen har fem våningar och lägenheterna varierar i storlek mellan ett och sex rum och kök med, tonvikt på tvåor och treor.

– SKB drivs som en kooperativ hyresrättsförening och tack vare upplåtelseformen och en sund ekonomi har vi möjlighet att fortsätta bygga i en utmanande tid. Något som är mycket viktigt för våra 93 000 medlemmar och för regionen, säger Ingrid Gyllfors, vd SKB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige