Image

Skanska säljer handelsfastighet

Transaktioner Skanska säljer handelsfastigheten Ljungbyporten i Ljungby för 124 miljoner kronor. Köpare är Redito.
Publicerad den 4 Juni 2013

Handelsfastigheten omfattar närmare 9 700 kvadratmeter butiksyta. Fastigheten, som färdigställdes 2009, har City Gross som största hyresgäst. Handelsfastighetens läge är strategiskt och väl inarbetat i direkt anslutning till E 4.

– Genom förvärvet tar vi ytterligare ett steg i byggandet av en handelsportfölj som ger långsiktig stabil avkastning. Vi räknar med att genomföra fler förvärv inom kort, säger Jan Björk, vd på Redito.

– Försäljningen bekräftar att det finns en fortsatt efterfrågan på handelsfastigheter med strategiskt läge, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

CBRE har varit rådgivare till Skanska vid transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige