Image

Skandia köper 19 400 kvadratmeter i Storstockholm

Transaktioner Skandia Fastigheter köper fem samhällsfastigheter med skola, vård och omsorg om sammanlagt 19 400 kvadratmeter i Storstockholm.
Publicerad den 3 Oktober 2017
Skolfastigheterna Svarven 5 och Svarven 4 i Sollentuna. Bild: Skandia Fastigheter
Skolfastigheterna Svarven 5 och Svarven 4 i Sollentuna.

Nyförvärvet omfattar skolfastigheter i Stockholm (Ugglemossen 40), Solna (Sveden 1) och Sollentuna (Svarven 4 och 5) samt en fastighet med vård och omsorg i Sollentuna (Exemplet 2). Fastigheterna har alla genomgått flera större renoveringar det senaste årtiondet.

– Utvecklingspedagogik Sverige utgör största hyresgäst och bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet i fyra av de fem fastigheterna. På sikt kan vi också komma att utveckla detta bestånd tillsammans med hyresgästen, om de ser ett ökat behov för sin verksamhet, säger Markus Pfister, fastighetschef samhällsfastigheter och kontor, och fortsätter:

– Enligt vår investeringsstrategi fortsätter vi att utveckla vår portfölj med samhällsfastigheter, både genom förvärv och fastighetsutvecklingsprojekt i befintligt bestånd.

Skandia Fastigheter tillträdde sitt nyförvärv den 2 oktober.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige