Image
Skandia Fastigheter köper Botan av Akademiska Hus.
Skandia Fastigheter köper Botan av Akademiska Hus. Bild: Akademiska Hus

Skandia Fastigheter köper av Akademiska Hus i Göteborg

Transaktioner Skandia Fastigheter förvärvar Änggården 34:2 i Göteborg, mer känd som Botan, av Akademiska Hus. Fastigheten innefattar idag 10 000 kvadratmeter främst avsedda för utbildning.
Publicerad den 28 Mars 2022

På en markareal om 11 300 kvadratmeter ligger tre byggnader om totalt 10 000 kvadratmeter uthyrningsbar area i ett mycket attraktivt läge intill Slottsskogen, Botaniska trädgården och naturreservatet Ängsgården.

Fastigheten hyrs till övervägande del av Göteborgs universitet, som planerar att flytta sin verksamhet till nya lokaler på Medicinareberget. Skandia Fastigheter ser möjligheter att tillföra nya värden genom att utveckla fastigheten för nya verksamheter. Som en del i Skandia Fastigheters miljö- och hållbarhetsarbete kommer Botan att inventeras i avsikt att certifiera byggnaderna. Möjligheterna att arbeta med hälsofrämjande åtgärder tillsammans med nuvarande och framtida hyresgäster kommer också att utvärderas.

I och runt Göteborg äger, utvecklar och förvaltar Skandia Fastigheter sedan länge 2 000 hyresrätter, köpcentrumet Frölunda Torg med 200 butiker och restauranger, äldreboenden, skolor samt kontorsfastigheter. Skandia Fastigheter stadsutvecklar och investerar också i Backaplan, och tillför Hisingen en stadsmiljö med fastigheter för arbetsplatser, boende, vård och handel.

– Vi ser fram emot att Botan blir en viktig del av oss i Göteborg och i vårt bestånd av samhällsfastigheter, säger Markus Pfister, Skandia Fastigheters chef för samhällsfastigheter och kontor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Stadsarkitekten om Backaplan "Vi är aspepp"

Bygg/Arkitektur Sakta men säkert tas stegen framåt för ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Det som ska bygga ihop innerstaden i Göteborg, med handelsområdet på andra sidan älven, Backaplan, som ska stöpas om till 7 000 bostäder, 20 000 arbetsplatser, 140 000 kvadratmeter kontor. Fastighetssverige var på plats när man invigde det showroom som ska introducera göteborgarna till den nya delen av innerstan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige