Image

Sex bolag bildar nya Plazagruppen i Göteborg

Bolag Plazagruppen blir namnet på Göteborgs nya fastighetshus. - Ambitionen är att vi ska bli det naturliga valet att vända sig till, vad det än gäller, när det handlar om kommersiella fastigheter i Göteborg, säger Sven Fraenkel på Plazagruppen och Göteborgs Lokallots.
Publicerad den 18 Februari 2014
Plazahuset på Östra Hamngatan i Göteborg blir adressen för det nybildade fastighetshuset Plazagruppen. Från vänster: Carl Petre, Grandab, Sven Fraenkel, Göteborgs Lokallots, Michael Johansson, Swedbank Kommersiella och Mikael Karlsson, Göteborgs Lokallots Bild: Nicklas Tollesson
Plazahuset på Östra Hamngatan i Göteborg blir adressen för det nybildade fastighetshuset Plazagruppen. Från vänster: Carl Petre, Grandab, Sven Fraenkel, Göteborgs Lokallots, Michael Johansson, Swedbank Kommersiella och Mikael Karlsson, Göteborgs Lokallots

Plazagruppen består nu av sex företag, som den 1 juni flyttar in i gemensamma lokaler på Östra Hamngatan i Göteborg.

- Man kan säga att Plazagruppen är ett nätverk av fristående bolag, där det finns ägarkopplingar mellan vissa av oss, men inte mellan alla, berättar Carl Petre från Grandab Management.

De sex företagen är:
# Göteborgs Lokallots AB (uthyrning av kommersiella lokaler, utveckling).
# Swedbank Kommersiella Fastigheter AB (transaktioner).
# Grandab Management AB (strategi, förvaltning, projektledning, utveckling, egna investeringar).
# Bryggan Fastighetsekonomi KB (värdering).
# Resultat Projektledning AB (helhet kring företagsflyttar).
# Swedbank företagsförmedling AB (förmedlar företag).

Namnet Plazagruppen kommer av att man kommer att hålla till i det gamla Plazahuset – där biografen Plaza en gång fanns – där man hyr tre våningsplan, sammanlagt 580 kvadratmeter, av Kungsleden.

- En fastighetsägare som behöver hjälp med att utveckla, hyra ut och slutligen sälja sin fastighet kan få de bästa i Göteborg att utföra detta som ett team och dessutom få allt på samma faktura. Samtidigt kan kunder som anlitar något av bolagen för en tjänst givetvis fortfarande faktureras av respektive bolag, säger Carl Petre.

- Med sammanlagt 23 konsulter blir vi i princip det största fastighetskonsultbolaget i Göteborg.

Sven Fraenkel, vd på Göteborgs Lokallots, har varit drivande i bildandet av Plazagruppen. Sedan tidigare har Lokallots haft ett samarbete med Bryggan och Resultat, och i höstas köpte Lokallots in sig i Swedbank Kommersiella Fastigheter. Att Grandab nu har kommit med och att Plazagruppen har bildats är nästa steg i den utvecklingen.

- Jag har länge haft tankar på ett stort lokalt fastighetshus och nu är förutsättningarna de rätta för att kunna förverkliga detta fullt ut. Det känns väldigt bra, säger Sven Fraenkel.

Och det finns fortfarande plats för fler aktörer inom Plazagruppen.

- Vi har några platser kvar, kanske för företag inom juridik eller revision, säger Sven Fraenkel.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige