Image
Serneke säljer hyresrättsprojekt i Örebro till Capman.
Serneke säljer hyresrättsprojekt i Örebro till Capman. Bild: Serneke

Serneke säljer hyresrättsprojekt i Örebro

Transaktioner Serneke säljer bostadsprojektet Söderläge i stadsdelen Tamarinden i Örebro till Capman. Försäljningspriset för de 139 hyresrätterna uppgår till cirka 314 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Juni 2022

Tamarinden i Örebro ska bli ett av Sveriges första riktigt klimatsmarta bostadsområden. I stadsdelen ska det byggas totalt 700 bostäder, en förskola, flera parker och företagslokaler. Serneke tilldelades en markanvisning i området hösten 2020 för att utveckla de 139 hyreslägenheterna fördelat på två hus med ett underliggande garage.

– Det har varit fantastiskt roligt att få vara med och utveckla Serneke Region Mitts första PU-projekt i en så spännande stadsdel som Tamarinden. Det handlar om attraktiva, effektiva bostäder och projektet är en föregångare inom smart energidelning, säger Magdalena Nääs, projektutvecklare på Serneke.

Stadsdelen Tamarinden har långt gångna planer att som pilotprojekt dela energi mellan fastigheter. De fem exploatörerna i kvarteret går bland annat ihop och köper en gemensam anslutning till ett fjärrvärmenät till området för att skapa ett micronät för att dela värme mellan husen. Likaså skapas ett lokalt likströmsnät mellan fastigheterna för att kunna dela överskott av solel från fastigheternas solceller. Allt för att kapa energitoppar och minska energiförbrukningen.

– Tamarinden i Örebro är framtidens sätt att utveckla och bygga stadsdelar. Det är i de sammanhangen vi vill vara med och påverka såväl som att lära mer tillsammans med investerare och branschkollegor. Vi är extra glada för att ha med Capman som ny kund till Serneke på den resan, säger Ola Serneke, vd för Serneke Invest.

Projektet som nu sålts har planerad byggstart i oktober 2022 och beräknas vara klart för inflyttning i slutet av 2024. I försäljningssumman på cirka 314 miljoner kronor inkluderas tillhörande projektutvecklingsåtaganden och entreprenader.

Pangea Property Partners har varit Sernekes rådgivare i försäljningsprocessen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige