Image

SBB miljardemitterar obligationer

Ekonomi/Finansiering SBB har genomfört en emission av ett icke säkerställt och garanterat obligationslån om 1 000 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2017

Obligationslånet löper med en rörlig ränta om Stibor 3M + 6,0 procentenheter och har en löptid om tre år. Obligationslånet har ett rambelopp om 1 500 miljoner kronor.

- Det starka investerarintresset, i synnerhet från ett antal större institutionella investerare, ser vi som ytterligare en bekräftelse på att vår investeringsstrategi mot bostads- och samhällsfastigheter med starka kassaflöden uppskattas av kapitalmarknaden, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

SBB kommer att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq Stockholm.

Nordea har agerat finansiell rådgivare till SBB. Advokatfirman Törngren Magnell och Wistrand Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare till SBB. Advokatfirman Vinge har varit juridisk rådgivare till Nordea.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige