Image
SBB går in i ett projektutvecklingsbolag i Mölnlycke och kommer att äga efter färdigställande.
SBB går in i ett projektutvecklingsbolag i Mölnlycke och kommer att äga efter färdigställande. Bild: SBB/Development Partner, Kålltorp Projektutveckling

SBB i JV-samarbete i Mölnlycke

Bolag Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, Kålltorps Projektutveckling, Development Partner och bildar ett JV i Mölnlycke – ska utveckla 13 000 kvadratmeter.
Publicerad den 17 Juni 2021

JV-bolaget har tecknat avtal om att i ett gemensamt utvecklingsbolag utveckla del av Mölnlyckes Haga i expansiva Härryda kommun.
I det gemensamma utvecklingsbolaget ska cirka 13 000 kvadratmeter byggrätter utvecklas till ett äldreboende, en förskola och 100 bostäder med blandade upplåtelseformer. SBB har i samband med avtalstecknandet också avtalat om att förvärva de färdigutvecklade byggnaderna vid färdigställande.
– Vi har stort fokus på att öka vår närvaro i Göteborgsregionen och ser denna affär som ett bra steg i den riktningen. Vi tillträder ett stort projekt med äldreboende i Göteborg i år och att redan nu presentera ytterligare en satsning på äldreboenden i Göteborgsregionen stärker ytterligare vår position som Nordens ledande ägare av äldreboenden och LSS-fastigheter, säger Oscar Lekander, affärsutvecklingschef på Samhällsbyggnadsbolaget.
– När vi kommer in tidigt i ett projekt ger det oss goda möjligheter att aktivt påverka de fastigheter som vi långsiktigt ska förvalta. Det ökar värdet både för oss och våra framtida hyresgäster.

– Det känns mycket bra att i det här skedet av projektet få in en finansiellt stark samarbetspartner som dessutom har en mycket god marknadskännedom inom segmentet för samhällsfastigheter, säger Pär Falk, projektutvecklingschef för Kålltorps Projektutveckling.
– Att redan nu säkra både genomförande- och förvaltningsskedet ger en trygghet inför utvecklingen av övriga delar av projektet, där vi avser genomföra ytterligare cirka 100 bostadsrätter i egen regi.

Mölnlyckes Haga är ett kommunikationsnära utvecklingsprojekt i direkt anslutning till Mölnlycke tätort. Här ska cirka 600 bostäder och en förskola tillföra ytterligare underlag till Mölnlycke centrum. Detaljplanen pågår och förväntas antas före sommaren 2022. Inom samma detaljplan ska HSB, Tornstaden Projektutveckling och Bråta Ängar fastighets AB också utveckla bostäder.

Panreal har varit transaktionsrådgivare. Delphi i Göteborg har bistått säljarna och köparen har biståtts av Wistrand i Stockholm
Den totala projektvolymen i JV-bolaget beräknas uppgå till cirka 500 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige