Image

Så ser Atrium Ljungbergs nya kontor ut

Bolag Atrium Ljungberg inviger nu sitt nya aktivitetsbaserade kontor som även kommer att fungera som showroom och inspiration för utvecklingen av företagets kontorserbjudande.
Publicerad den 9 April 2018

Det nya huvudkontoret ligger i Luftverkstaden, Atlas Copcos gamla industriarv i Sickla.

I samband med utvecklingen av det nya huvudkontoret har Atrium Ljungberg övergått till ett helt aktivitetsbaserat arbetssätt, något som avspeglar sig i kontorets design och disposition. På det nya huvudkontoret finns inga fasta arbetsplatser. Istället är ytan uppdelad i olika miljöer, där medarbetarna kan välja plats utifrån behov och arbetsuppgift. På kontoret finns allt från helt tysta zoner, telefon- och mötesrum till större gemensamma arbetsbord, co-workingytor och lounger. Istället för egna skrivbord har varje medarbetare sitt egna skåp med tillhörande väska.

- Vår målsättning är att ligga i framkant med vårt kontorserbjudande. Därför är vi väldigt stolta över att nu kunna visa upp vårt egna nya huvudkontor. Det är en modern arbetsplats som verkligen stimulerar samarbete, kreativitet och effektivitet, vilket är avgörande parametrar för att ett företag ska lyckas, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Alla medarbetare har varit involverade i processen. Tidigt arrangerades workshops för att gå igenom planlösningen och zonerna, men även för att medarbetarna skulle få möjlighet att lyfta frågor och farhågor. Allt för att övergången till det aktivitetsbaserade arbetssättet skulle kunna ske så smidigt som möjligt. Alla medarbetare har dessutom fått utbildning i personlig effektivitet. Vidare har ett antal digitaliseringsprojekt sjösatts för att göra det nya kontoret papperslöst.

I utvecklingsarbetet har stor inspiration hämtats från hotell, som ofta erbjuder välkomnande och rogivande miljöer med hög servicegrad. Ett annat ledord har varit att utveckla ett kontor som är långsiktigt och hållbart. Därför har det varit viktigt att välja material och möbler som rimmar med detta. Snickerier, textilier, möbler och arbetsverktyg är producerade lokalt eller av utvalda leverantörer som har en tydlig hållbarhetsprofil.

Det nya huvudkontoret ligger i Luftverkstaden, Atlas Copcos gamla industriarv i Sickla. Ambitionen har varit att behålla lokalens tidstypiska och industriella känsla, bland annat genom råa betonggolv, tak med synliga installationer och mellanväggar med industrikänsla. För att mjuka upp lokalen har växter, klädda möbler, mattor, textilier och trädetaljer använts.

Kontoret kommer att fungera som showroom och inspiration för utvecklingen av företagets kontorserbjudande. Därför kommer Atrium Ljungberg under våren att erbjuda företag och organisationer exklusiva visningar av det nya huvudkontoret.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige