Image
Rikshem ingår avtal med Kiona om digital fastighetsdrift.
Rikshem ingår avtal med Kiona om digital fastighetsdrift. Bild: Rikshem/Kiona

Rikshem och Kiona inleder samarbete om fastighetsdrift

Teknik Kionas produkt, Web Port, har valts som den primära digitala plattformen när det gäller fastighetsdrift av Rikshems portfölj av byggnader. Tanken är att avtalet ska förbättra och effektivisera förvaltningen och kontrollen av Rikshems varierande utbud av fastigheter.
Publicerad den 8 April 2024

SCADA, som är funktionen man slutit avtal om, står för "supervisory control and data acquisition" (övervakande styrning och datainhämtning). Den möjliggör både kontroll och övervakning av fastigheter, men även anslutning till andra system och plattformar.

– Vi är mycket glada över att ha blivit valda som Rikshems leverantör av SCADA-plattform för deras fastighetsportfölj med vår produkt Web Port, säger Peter Garnbratt, kommersiellt ansvarig för Web Port på Kiona.

– Partnerskapet mellan Kiona och Rikshem är en viktig pusselbit i vårt arbete med att bana väg för en mer effektiv och hållbar fastighetsförvaltning. Det gynnar inte bara de inblandade organisationerna, utan även människorna som bor i våra fastigheter, säger Daniel Östman, Chef Energi & Teknikutveckling, Rikshem AB.

– Nu ser vi fram emot implementeringsfasen där vi kommer arbeta nära både Rikshem och de Kiona-partners som anlitas för implementeringen, avslutar Peter Garnbratt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige