Image

Rikshem ger ut grön obligation på 700 miljoner

Ekonomi/Finansiering Rikshem ger ut sin fjärde gröna obligation – den ska finansiera ett flertal stora Rot-renoveringsprojekt.
Publicerad den 30 April 2015
Jan-Erik Höjvall. Bild: Amasten
Jan-Erik Höjvall.

Obligationen på 700 miljoner kronor övertecknades. I och med denna fjärde obligation har Rikshem ställt ut gröna obligationer på över 1 250 miljoner.

Rikshem har en projektportfölj som omfattar ett flertal stora Rot-renoveringsprojekt av bostadsfastigheter från miljonprogrammet som de gröna obligationerna finansierar. Projekten leder förutom till en omfattande standardhöjning också till sänkt energiförbrukning i de fastigheter som renoveras. Den beräknade minskningen på över 40 procent i de aktuella bostadsfastigheterna motsvarar en minskad förbrukning på minst 10 miljoner kilowattimmar per år, en förbrukning motsvarande cirka 2 000 normalvillors årsförbrukning av hushållsel.

– Vi ser ett fortsatt mycket stort intresse från investerare för gröna satsningar i fastighetsbranschen. Det är glädjande att vi på Rikshem tillsammans med våra investerare därmed kan bidra till en bättre miljö samtidigt som vi genomför stora förbättringar i vårt fastighetsbestånd, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Rikshem.

Till grund för urvalet av gröna projekt ligger ett ramverk, vars principer SEB utvecklat tillsammans med Världsbanken. Ramverket har genomlysts av den norska klimatforskningsstiftelsen Cicero.

SEB och Handelsbanken Capital Markets agerade emissionsinstitut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige