Image

Rikshem ger ut grön obligation för bostadsrenovering

Bolag Rikshem ger ut gröna företagsobligationer. Rikshem har en projektportfölj som omfattar ny- och ombyggnadsprojekt, alla med högt ställda miljökrav. Det är huvudsakligen miljöupprustningen och renoveringen i Gränby, Uppsala som den gröna obligationen finansierar.
Publicerad den 15 Maj 2014
Ilija Batljan. Bild: Rikshem
Ilija Batljan.

- Nu kan vi verkligen kalla Gränby för Gröna Gränby. Vi åstadkommer en miljöupprustning och ROT-renovering av 1 280 lägenheter, där över 90 procent av byggavfallet återvinns eller återanvänds. Vi kommer också att minska energiförbrukning för uppvärmning med 50 procent jämfört med innan. Det motsvarar 750 ton lägre koldioxidutsläpp per år och det är något vi är mycket stolta över, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

Till grund för urvalet av gröna projekt ligger ett ramverk, vars principer SEB utvecklat tillsammans med Världsbanken. Ramverket har genomlysts av den norska klimatforskningsstiftelsen Cicero.

- Det finns ett allt högre investerarintresse att bidra till en bättre miljö. Rikshem vill självklart möta den ökade efterfrågan och vara det naturliga valet för investerare som söker gröna investeringar då vi har fler liknande projekt på gång, säger Jacob Bruzelius, finanschef på Rikshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige