Image
Anette Frumerie, vd för Rikshem.
Anette Frumerie, vd för Rikshem. Bild: Rikshem

Rikshem ansluter sig till Sveriges Allmännytta

Bostäder Rikshem är ny associerad medlem i Sveriges Allmännytta. Rikshems ansökan godkändes på Sveriges Allmännyttas styrelsemöte den 9 december 2022.
Publicerad den 12 December 2022

– Rikshem finns idag på tillväxtorter från Luleå i norr till Malmö i söder. På vissa orter är vi den största privata fastighetsägaren. Som associerade medlem i Sveriges Allmännytta ser vi fram emot att bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling på de orter vi verkar ur såväl socialt, miljömässigt som ekonomiskt perspektiv. För Rikshem är det också viktigt att vi tillsammans fortsätter att stärka hyresrättens ställning som en attraktiv boendeform, säger Anette Frumerie, vd på Rikshem.

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag och äger cirka 29 000 lägenheter över hela Sverige och välkomnas av vd Anders Nordstrand.

– Det är glädjande att Rikshem, som kombinerar affärsmässighet med samhällsansvar, väljer att ansluta sig till oss. Tillsammans kan vi fortsätta värna och utveckla hyresrätten långsiktigt med bra bostäder för alla. Det är en styrka när privata och kommunala bolag samverkar för att skapa en lugn och trygg boendemiljö, säger Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta. Nu är vi på Sveriges Allmännytta 975 000 lägenheter, 320 medlemmar varav 10 associerade medlemmar – vi har aldrig varit större, avslutar han.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige