Image
Ronald Rico_1
Ronald Rico_1 Bild: RED

RED planerar för en Bauhaus i Östersund

Uthyrning RED (Rico Estate Development) har ingått avtal med Bauhaus i syfte att exklusivt säkerställa en ny etablering för kedjan när den nya detaljplanen för projektområdet vinner laga kraft.
Publicerad den 15 Juni 2022

RED förvärvade fastigheten Betongen 1 under 2021 och driver sedan i höstas en detaljplaneprocess gemensamt med staden i syfte att definiera en ny detaljplan för området som möjliggör en exploatering om totalt 12 000 kvadratmeter.

RED bekräftar att bolaget ingått ett avtal med Byggvarujätten Bauhaus som är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft. Den totala utvecklingen av projektet väntas kunna stå klart under Q1 2024 och etableringen beräknas generera cirka 250 nya arbetsplatser till Östersund.

– Kan inte annat än uttrycka enorm tacksamhet och stolthet över det förtroende vår hyresgäst har för oss. Vi är i färd med att färdigställa deras nya varuhus i Umeå under detta år och har tidigare levererat ett stort varuhus i Malmö. Att återigen kunna ta i hand med Bauhaus avseende Östersund är kvittot på att vi vet vad vi sysslar med. Ser fram emot att driva igenom arbetet med kommunen och hoppas på att vi kan hålla tidplanen för detaljplanen till nästa vår, säger Ronald Rico, vd på RED.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige