Image

Profi säljer byggrätter till JM

Transaktioner Profi säljer drygt 7 000 kvadratmeter byggrätter i södra Malmö till JM, som ska utveckla bostäder på fastigheten.
Publicerad den 1 September 2011

Profi har genom en detaljplaneändring och fastighetsbildning skapat bostadsbyggrätter om drygt 7 000 kvadratmeter i kvarteret Dimman som avgränsas av Bergsgatan, Friisgatan samt Barkgatan vid Möllevången i södra Malmö.

Nu säljer Profi fastigheten, Dimman 13, till JM AB som skall utveckla fastigheten.

- Vi är mycket nöjda med att sälja den nyutvecklade fastigheten Dimman 13 till en välrenommerad bostadsutvecklare som JM. Försäljningen är en del av utvecklingen av kvarteret Dimman som vi har arbetat med under flera år, säger Staffan Olsson, vd för Profi.

- Genom att skapa bostadsbyggrätterna gör vi hela kvarteret attraktivare samtidigt som vi bryter av ett av Malmös längsta kvarter i korsningen Barkgatan och Ängelholmsgatan. Nu fokuserar vi på den fortsatta utvecklingen av vår fastighet Dimman 11. Vi har spännande planer för den fortsatta utvecklingen av den fastigheten.

Catella har varit säljarens rådgivare i affären och advokatfirman Glimstedt har svarat för juridiken.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige