Image

Positivt från Peab

Bolag Peabs resultat för det fjärde kvartalet 2010 blev bättre än analytikerna hade räknat med. Utdelningen höjs med en tioöring från 2,50 till 2,60 kronor per aktie.
Publicerad den 16 Februari 2011

Peabs resultat före skatt blev 464 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (378).

Analytikerna hade räknat med 438 miljoner kronor, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

För helåret 2010 blev det operativa rörelseresultatet 1 563 miljoner kronor (1 601).

Orderstocken för bygg och anläggning ökade med 14 procent till 34 764 miljoner kronor (30 393).

”Produktionstakten har ökat successivt under 2010 samtidigt som marginalerna påverkats av order tagna under prispress 2009. Dessutom har det stränga vintervädret medfört ökade kostnader”, skriver vd Mats Paulsson i bokslutskommunikén.

”Peab ser en hög efterfrågan på bostäder och bedömer att bolaget har goda förutsättningar att öka takten i påbörjandet av nya projekt, såväl bostadsrätter som egna hem. Den positiva utvecklingen har förstärkts även avseende beställningar av hyresrättsprojekt från kommunala fastighetsbolag och privata fastighetsägare. För Peab handlar det nu om att ha rätt kapacitet så att bolaget kan möta efterfrågan.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige