Image
Bild: Istock

Point Properties säljer dubbelt till Hedern Fastigheter

Transaktioner Fastator/Point Properties avyttrar två fastigheter i Timrå och Örnsköldsvik till Hedern Fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet är 165 miljoner kronor. Tillträde sker 20 november 2023. Affären är inte villkorad av finansiering.
Publicerad den 26 Oktober 2023

– Vi är glada att göra denna affär med Hedern Fastigheter som är en stark lokal aktör med 34 större fastigheter i Nedre Norrland. I likhet med Point Properties kommer Hedern bidra till levande stadskärnor. Örnsköldsvik ger oss en vinst på cirka 13 procent jämfört med förvärvspriset 2021. Genom dessa avyttringar kan vi fokusera på vidareutveckling av andra projekt inom bolaget, samtidigt som vi stärker bolagets finanser, säger Magnus Åkesson, vd för Point Properties.
– Vi är väldigt nöjda med att förvärva dessa fastigheter från Point Properties. Genom förvärvet stärker vi vår marknadsposition i Örnsköldsvik betydligt,
säger Christer Lundstedt, vd för Hedern Fastigheter.

Hedern Fastigheter är ett av Sundsvalls större fastighetsbolag. Bolaget äger och förvaltar 145 000 kvadratmeter och det totala marknadsvärdet uppskattas till drygt 1,5 miljarder kronor. Hedern Fastigheter ingår i en Norrlandsbaserad koncern med över 400 anställda och en omsättning på drygt 700 miljoner kronor.

Novier har varit säljarens rådgivare i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige