Image

Picard öppnar ny butik vid Sundbybergs torg

Uthyrning Den franska butikskedjan Picard flyttar in i Förvaltarens ombyggda hus på Landsvägen/Vasagatan vid Sundbybergs torg. Picard är ett nytt butikskoncept i Sverige som säljer uteslutande fryst mat.
Publicerad den 11 December 2014

– Picard fortsätter sin snabba etablering i Sverige och med butiken i Sundbyberg kompletterar vi vår Stockholmskarta. Sundbyberg är en spännande stad som växer och utvecklas, säger Kevin Renaudin, verksamhetschef på Picard i Sverige.

– När vi letar lokaler söker vi alltid lägen som passar för de boende i ett visst kvarter i områden där vi ser att vi har ett tillräckligt stort kundunderlag. Detta passar väldigt väl in på Sundbybergs torg.

Picard har tagit fransmännen med storm och är i dag, för fjärde året i rad, Frankrikes mest uppskattade livsmedelskedja. En kedja där konceptet är bra mat av hög kvalitet, goda råd och trevligt bemötande.

– Våra svenska kunder har snabbt tagit till sig ett helt nytt sätt att handla och fyller gärna frysen med kvalitetsprodukter. Svenskarnas smak är väldigt lik de franska finsmakarnas, säger Sara Maxence, produkt- och marknadschef på Picard.

På Förvaltaren välkomnas Picard till de ombyggda lokalerna på Landsvägen/Vasagatan - i det så kallade ”Bananhuset” - för sin första butiksetablering i Sundbyberg. Picard hoppas öppna sin butik till sommaren 2015.

– Vi är mycket glada att Picard har valt etablera sig i våra lokaler vid tvärbanans hållplats. Ambitionen är att fylla lokalerna i gatuplanet med verksamheter och butiker som passar alla smaker - och innebär liv och rörelse större delen av dygnet, säger Ewa-Maria Svensson, chef för uthyrning av lokaler på Förvaltaren.
Uthyrningen av lokalerna sker i samarbete med Optimal Progress och pågår för fullt.

Fakta Picard finns i Sverige sedan februari 2013, i dag finns åtta butiker i Sverige. Inom koncernen finns totalt ett tusental butiker i Frankrike, Italien, Belgien, Sverige och Luxemburg. Picard har 700 artiklar, alla är frysta för att kunna erbjuda absolut högsta kvalitet.

Sundbyberg är den snabbast växande staden i stockholmsregionen. Fler butiker, restauranger, kaféer och serviceinrättningar etablerar sig runt det växande torget i Sundbyberg. Detaljhandeln beräknas öka i området från dagens 2,4 miljarder kronor till 4 miljarder kronor år 2016.

Ombyggnationen av ”Bananhuset” är en del i Förvaltarens plan att bygga 1 000 nya hyresrätter och renovera cirka 6 000 hyresrätter. I hela gatuplanet vid Sundbybergs torg blir det nya butiker och restauranger. Huset är klassat som miljöbyggnad silver och blir klart 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige