Image

Peabs vd avgår

Bolag Peabs vd Jan Johansson lämnar sitt uppdrag. – I en allt tuffare tid för byggbranschen känner Jan Johansson att han inte är rätt person att leda verksamheten in i framtiden, säger Peabs styrelseordförande Göran Grosskopf.
Publicerad den 25 Mars 2013
Jan Johansson Bild: Peab
Jan Johansson Jesper Göransson. Bild: Peab
Jesper Göransson. Göran Grosskopf. Bild: Peab
Göran Grosskopf.

Peabs vice vd Jesper Göransson tillträder med omedelbar verkan som tillförordnad koncernchef för Peab. Sökprocessen efter en ny ordinarie vd inleds nu av styrelsen.

– Vi har fattat det här beslutet i samförstånd med Jan Johansson, som för övrigt gjort en storartad insats i många olika roller för Peab. Jan kommer även fortsatt att vara engagerad för koncernen, bland annat i styrelser för intressebolag, säger Göran Grosskopf.

Göran Grosskopf påpekar också att Peabs vision, strategi och affärsplan ligger fast.

Den tillförordnade koncernchefen Jesper Göransson har arbetat i Peab sedan 1996 och har en gedigen erfarenhet av ledande positioner i Peab bland annat som vice vd och medlem i Peabs koncernledning sedan 2006.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige