Image
Gamlestads smedja.
Gamlestads smedja. Bild: Peab

Peab tecknar hyreskontrakt med global jätte inom logistikautomation

Uthyrning Nu är den tredje hyresgästen för Peab Fastighetsutvecklings kontorshus Gamlestads Smedja i Göteborg klar. I januari 2025 flyttar logistikautomationsföretaget Swisslog sitt nordiska huvudkontor till nya lokaler.
Publicerad den 29 Januari 2024

– Vi är glada över att Swisslog väljer att flytta sitt nordiska huvudkontor till Gamlestads Smedja. Det är ett spännande bolag som nu blir en del av utvecklingen av den nya Gamlestaden. Vi har haft en bra och tät dialog och anpassar kontorsytan efter deras framtidsbehov, säger Martin Törsäter, projektchef på Peab Fastighetsutveckling.

Swisslog är ett globalt företag med rötter och huvudkontor i Schweiz. Swisslog jobbar med logistikautomation och omvandlar med hjälp av innovativ robotteknik deras kunders lager och distributionscenter för att uppnå maximal effektivitet. Lösningarna inkluderar bland annat konsulttjänster, konceptstudier och projektimplementering.
– Med Gamlestads Smedja har vi hittat ett kontor som matchar vår identitet och som tillåter oss att förbättra vårt arbetssätt. Området bjuder på utmärkta kommunikationer vilket vi ser är en viktig del i att vara en attraktiv arbetsgivare. Vårt nya kontor ger oss också utmärkta förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa, säger Johan Kristofferson, Head of Sales Nordic, Managing Director Nordic Swisslog.

Swisslog flyttar in i sina nya lokaler i januari 2025 och intar hela plan sju på cirka 1 600 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige