Image
Christoffer Björn.
Christoffer Björn.

Peab rekryterar regionchef till norra Sverige

Karriär Peab rekryterar Christoffer Björn som ny regionchef med ansvar för Peabs projektutveckling i norra Sverige, där bland annat utveckling av bostäder, kontor och samhällsfastigheter ingår. Han kommer att utgå från Luleå.
Publicerad den 26 Augusti 2022

– Vi ser den starka tillväxt som sker i norra Sverige och har märkt en stark efterfrågan på våra bostäder i till exempel Skellefteå. De stora industrisatsningar som görs nu ställer krav på att alla samhällsaktörer som kan är med och bidrar. Vi vill bidra genom att skapa nya bostäder som underlättar rekryteringen av nya medarbetare. Men vi ser också ett stort behov av kontor, äldreboenden, skolor och andra projekt, där passar Christoffers profil perfekt, säger Stefan Allansson, affärsenhetschef Riks, Peab Projektutveckling.

Christoffer Björn är hemmavarande i Luleå och kommer senast från en tjänst på Skanska där han arbetat som affärsutvecklare inom kommersiella fastigheter, han har tidigare arbetat som affärsområdeschef på HSB där han har ansvarat för bostadsutveckling i norr. Nuvarande regionchef, Anders Åström som arbetat med bostadsutveckling i sju år, kommer att jobba parallellt med Christoffer Björn till dess han går i pension under början av 2023.

– Det känns helt rätt att kunna möta de lokala behoven med bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Ett starkt erbjudande som ger förutsättningar för att hitta lösningar där behoven uppstår. Marknaden är lokal och vi vill ha en stark närvaro i våra regionstäder och tillväxtorter i norr. Den gröna omställningen skapar fantastiska tillväxtmöjligheter där näringsliv och kommuner tillsammans måste skapa attraktiva och hållbara städer, säger Christoffer Björn, tillträdande regionchef, Peab Projektutveckling.

Christoffer Björn tillträder tjänsten den 1 november.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige