Image
Peabs nya bygge i Kirseberg, Malmö. Illustration: PE Teknik & Arkitektur AB.
Peabs nya bygge i Kirseberg, Malmö. Illustration: PE Teknik & Arkitektur AB. Bild: Peab

Peab och MKB bygger hyreslägenheter i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter i Malmö. Beställare är MKB Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 408 miljoner svenska kronor. De nya hyreslägenheterna ska ligga i området Kirseberg i Malmö.
Publicerad den 23 Oktober 2023

Projektet omfattar byggnation av tre huskroppar i varierande höjd på sex till åtta våningar. Totalt ska det byggas 264 bostäder och sex lokaler.

– Vi är stolta över att i samarbete med MKB kunna bidra med fler bostäder till Malmöborna. Det här är ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Peter Lindstedt, regionchef på Peab.

Det nya projektet, kvarteret Skjutskontoret, ska byggas där Hedbergs Bil en gång huserade i Kirseberg. Projektet kommer att få tre huskroppar, varav den största kommer att ligga utmed Lundavägen och ha kvar gaveln från Hedbergs Bil.

– Vi är glada att ha tecknat ett entreprenadavtal, och vi är redo att börja bygga trots betydande utmaningar i omvärlden. Tack vare vår samverkan med Peab har vi lyckats föra detta projekt i hamn, säger Christina Lundby, nyproduktionschef MKB Fastighets AB.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med planerad byggstart i första kvartalet 2024. Beräknat färdigställande av entreprenaden är andra kvartalet 2027.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige