Image

Peab får Atollen-uppdrag

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga bostäder och butiker i kvarteret Algen, den tredje etappen i Atollen-projektet, i centrala Jönköping. Beställare är HSB Göta tillsammans med Corallen och kontraktssumman uppgår till 147 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Maj 2013
Kvarteret Algen. Bild: White
Kvarteret Algen. Kvarteret Algen. Bild: White
Kvarteret Algen.

Uppdraget består av att bygga 42 nya bostadsrätter och 8 000 kvadratmeter butiksyta i kvarteret Algen i centrala Jönköping.

Kvarteret är den tredje och sista etappen av Jönköpings stadsutvecklingsprojekt Atollen, som innehåller tre nya citykvarter med bostäder, butiker, parkeringshus, kontor, gator och torg vid Munksjöns kaj.

Arbetet påbörjas nu i maj 2013 och det beräknas vara klart våren 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige