Image
Ett av Peabs andra, redan byggda, hus på Mariehöjd.
Ett av Peabs andra, redan byggda, hus på Mariehöjd. Bild: Peab

Peab bygger vidare på Mariehöjd i Umeå

Bygg/Arkitektur Peab startar nu den åttonde etappen av flerbostadshus på Mariehöjd i Umeå. Fastigheten kommer att rymma 79 nya bostadsrätter med två gemensamma utrymmen. Beställare är Mariehöjd Produktion och kontraktssumman uppgår till 133 miljoner kronor.
Publicerad den 9 November 2023

Nu startar den åttonde etappen av nio planerade, på uppdrag av Mariehöjd Produktion som är ett samägt bolag av HSB Norr och Peab Bostad.

– Vi är glada och stolta över att få fortsätta vara en del av samhällsutvecklingen i Umeå. Att bidra med fler hem till stadens invånare och till människor som flyttar hit ser vi som ett viktigt bidrag till det vi kallar ett närproducerat samhällsbygge. Vi arbetar tillsammans med HSB Norr med att skapa en inkluderande stadsdel, såväl vad gäller bostäderna och miljön runt byggnaderna, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Mariehöjd har varit ett attraktivt område i flera år. Bland de färdigställda husen finns en etapp med hyresrätter och sex etapper är bostadsrätter.

– HSB fortsätter sin stora satsning på nya bostäder i Norra Sverige och i HSB brf Mariehöjd 8 erbjuder vi våra många bosparare, medlemmar och intressenter ännu en möjlighet till riktigt bra bostäder. Oavsett om de söker en mindre etta eller en större fyra eller femma med dubbla wc och egen tvättstuga så går det att hitta här. Det senare är efterfrågat av många som redan bor i detta populära område och behöver mer utrymme för familjen, säger Elin Nilsson, projektchef på HSB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige