Image
Skiss av kontor och tentamensalar vid Umeå universitet.
Skiss av kontor och tentamensalar vid Umeå universitet. Bild: LINK Arkitektur

Peab bygger universitetslokaler i Umeå

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga kontor och tentamensalar vid Umeå universitet. Beställare är Akademiska Hus och kontraktssumman uppgår till 280 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 21 December 2022

Den 9 500 kvadratmeter stora byggnaden kommer att omfatta fem våningsplan. Fasaden byggs med Stofix, som är ett system där tegelpaneler hängs upp på monteringsskenor. Projektet kommer att byggas och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Materialet beaktas noga ur miljö- och hållbarhetsperspektiv. Till stor del kommer ECO-betong att användas, vilket jämfört med traditionell betong kan sänka betongens koldioxidutsläpp med upp till 50 procent.

– Det är glädjande att vi fått förtroendet att bygga ut universitetsområdet med en byggnad som kommer att fylla det behov som finns på universitet idag. Vi ser mycket fram emot att få förverkliga det här projektet tillsammans med Akademiska Hus, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

– Att bygga hållbart och långsiktigt är alltid av största vikt för Akademiska Hus och vi ställer höga miljökrav i utvecklingen av alla våra byggprojekt. Vi är glada över att ha med Peab som partner när vi nu skapar en ny byggnad för Umeå universitet som ska bli campusområdets framtida knutpunkt, säger Ali Ranji, projektdirektör på Akademiska Hus.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med byggstart i december 2022 och byggnaden lämnas över under första kvartalet 2025. Markplaneringsarbetet är årstidsberonde och beräknas vara klart i september 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2022.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige