Image
Norra Hallsåsskolan, visionsbild.
Norra Hallsåsskolan, visionsbild. Bild: Kaminsky

Peab bygger skola i Lerum

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga Norra Hallsås skola i Lerum. Beställare är Lerums kommun och kontraktssumman uppgår till 390 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 4 December 2023

Peab ska bygga en ny skola för 800 elever från förskoleklass till årskurs 9. Projektet innefattar även lokaler för en anpassad skola med plats för cirka 50 elever med särskilda behov. Även en fullstor idrottshall ska byggas på området. Förutom skolan ingår det även i Peabs uppdrag att anlägga en ny huvudväg med en vänd- och busshållplats samt nya gång- och cykelbanor. Utanför skolans område ska det byggas skolvägar med säkra övergångar och tydliga väglinjer.

– Vi är glada och stolta över att få vara en del av samhällsutvecklingen i Lerum. Vi på Peab har stor erfarenhet av att bygga både skolor och infrastruktur och vi ser fram emot att få sätta spaden i marken, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Skolan är utformad för att kunna bevara den natur som finns i området med målet att i största möjliga mån ha kvar den naturliga topografin och vegetationen. För att bevara den biologiska mångfalden kommer en groddjursdamm att finnas i anslutning till skolans område samt en undergång för groddjuren. På skolgården ska det skapas skyfallslösningar som binder ihop området med närliggande Säveån. Detta kommer att göras i form av bland annat en större damm samt anpassningar i naturen och på skolgården för att området ska klara av att hantera större vattenmängder vid skyfall.

Uppdraget är en totalentreprenad i strategisk partnering med omgående byggstart. Projektet väntas stå färdigt till sommaren 2027.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige