Image
Umeå Sjukhus ska delvis byggas om av Peab.
Umeå Sjukhus ska delvis byggas om av Peab. Bild: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

Peab bygger om sjukhus i Umeå

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om lokaler på Norrlands Universitetssjukhus (NUS) i Umeå. Beställare är Region Västerbotten och kontraktssumman uppgår till 297 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 22 Juni 2023

Det är byggnad 4 och 10 som ska byggas om för att moderniseras och vara bättre anpassade till den vårdverksamhet som bedrivs där.

– Jag är väldigt stolt över vårt goda samarbete med Region Västerbotten och att vi med lokala resurser bygger om en viktig samhällsfunktion som Norrlands universitetssjukhus. Vi har under flera år arbetat på NUS i olika projekt, vilket har gett oss god erfarenhet av de utmaningar som finns rent logistiskt samtidigt som den befintliga verksamheten är igång, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

– Från Regionen känns det mycket bra att få starta med detta projekt. Det är efterlängtade lokaler, centralt belägna på sjukhuset. Vi har redan en vård i världsklass och då känns det extra bra att även få erbjuda lokaler av högsta klass. Att Peab är med och hjälper oss med detta känns både tryggt och bra, säger Lukas Bergner, projektchef på Region Västerbotten.

Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med byggstart hösten 2023 och beräknas vara klart för att lämnas över under våren 2025.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige