Image
Gymnasieskolan Vipan i Lund.
Gymnasieskolan Vipan i Lund. Bild: Lunds kommun

Peab bygger om restaurangskola i Lund

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att utföra en ombyggnad av en skola i Lunds kommun. Beställare är Lundafastigheter och kontraktssumman uppgår till 139 miljoner kronor. Ombyggnaden beräknas vara färdig i april 2025.
Publicerad den 28 Februari 2024

Fastigheten som Peab nu ska bygga om ligger i den sydöstra delen av Lund på området Vipelyckan. Skolan har under många år varit en plats för Gymnasieskolan Vipans restaurang- och livsmedelsprogram. Den totala ytan för ombyggnaden är cirka 4 200 kvadratmeter.

– Vi är glada och stolta över att få vara delaktiga i att skapa goda förutsättningar för lärande för eleverna i Lund genom detta fortsatta förtroende från Lundafastigheter. Som samhällsbyggare är uppdraget mycket viktigt för oss, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan. Projektet, som orderanmäls i det första kvartalet 2024, är påbörjat och entreprenaden beräknas vara färdig i april 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige