Image
Skärmavbild 2024-09-27 kl. 08.17.59
Skärmavbild 2024-09-27 kl. 08.17.59 Bild: Peab

Peab bygger mobilitetshus i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga nytt mobilitetshus med parkeringsytor i Sundsvall. Beställare är Urban Hub AB och kontraktssumman uppgår till 109 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 27 September 2024

Det nya mobilitetshuset byggs i åtta våningsplan över en befintlig servicetunnel för det intilliggande avloppsreningsverket. Det ställer höga krav på grundläggningen och stor hänsyn under byggarbetet. Mobilitetshuset kommer att ha parkeringsytor för bilar samt laddstationer för eldrivna fordon.

– Jag är glad att vi på Peab får vara med i stadsutvecklingen på det fina området på Norra Kajen i Sundsvall. Att vi med lokal arbetskraft, tillsammans med Urban Hub, är med och skapar ett modernt mobilitetshus passar väl in i vårt arbete med att förbättra vardagen där vi bor och arbetar, säger Fredrik Timan, regionchef på Peab.

– Jag är glad att tillsammans med Sundsvalls kommun och Peab kunna skapa en hub för parkering och mobilitet i Norra Kajen. Mobilitetshuset är förberett för en hållbar framtid och stämmer väl överens med vår övergripande vision om ett levande, modernt och fossilfritt samhälle, säger Christofer Kraft, vd på Urban Hub.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart under hösten 2024 och beräknas stå klart under våren 2026.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter etableringen i Stockholm – så vill Flexfast fortsätta växa

Bolag Med nya förvärv angör Flexfast Stockholm. Efter steget in i huvudstadsregionen berättar vd:n Gustaf Segerborg för Fastighetssverige om vikten av att etablera närvaro i Stockholm, tillväxtplanerna, vilka nya orter man tittar på att expandera till och om första tiden med bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige